Прекодиране на секретна брава и патрон

В някои ситуации е възможно вместо да сменяте вашите секретна брава и патрон, те да бъдат прекодирани, тоест техният шифър да бъде променен така, че те да се ползват с напълно нови ключове, а старите да станат нефункционални. При този процес заключващите механизми в патрона или бравата се преподреждат (възможните комбинации понякога са милиони) и така, без да се налага да купувате нови патрон или брава, все едно притежавате напълно нови и уникални такива. Единственото, което би следвало да направите после, е да си извадите дубликати по новокодирания вече патрон.

Както всички други ключарски услуги, и в тази нашите майстори ключари са специалисти. Ето кога се налага (или поне трябва да имате едно наум) да извършите прекодиране:
  • Когато ви откраднат ключа. Задължително сменете механизма, особено когато това е в комплект с вашите документи, където освен ключовете ви, някой може да намери и личната ви карта с посочения актуален адрес на местоживеене. Съветваме ви в такива ситуации да не губите време, а направо да звъннете на аварийния ни ключар, който на място ще прекодира вашата заключваща система. Това ще елиминира веднага загубения ключ и ще го направи напълно неизползваем. Някои е възможно да влязат във вече кодирания наново патрон, но няма да са в състояние да го превъртят. Така ще си спестите допълнителни главоболия и предотвратите евентуална кражба или влизане в жилището ви.
  • Когато загубите ключа. В тази ситуация важи същото като при горепосочената. Няма как да сте сигурни, че този, който го намери няма да знае къде живеете. Същото важи и ако ключ загуби някой член на вашето семейство или домакинство.
  • Когато купите апартамент или влизате във владение. Когато се нанасяте в апартамент и получите ключовете от старите собственици е повече от желателно да направите така, че само вие да разполагате с ключове. При такава ситуация прекодирането на механизмите, които ще заварите би била добра опция.
  • Когато давате апартамент под наем. Вместо да сменяте патрона, може да ви излезе по-изгодно да прекодирате стария. Така ще дадете на новите наематели напълно нови ключове. Същото важи и ако сте наемател. Може да изискате това от собственика или вие да го направите.

Трябва да знаете, че за да извършим такова прекодиране, е необходимо да ни докажете, че именно Ви сте собственикът на апартамента чрез нотариалния акт за собственост, както и да ни предоставите документ за самоличност.Плюсовете на прекодирането на секретна брава и патрон са:
  • По-ниската цена в сравнение с това да закупувате нови механизми
  • Става много бързо, ако трябва спешно да реагирате при откраднати или загубени ключове
  • Изключително удачен вариант за приложение там, където трябва честа смяна на патрона – най-вече при даване на помещения или апартаменти под наем.

Трябва да имате предвид, че самото прекодиране не поправя настоящите ви механизми, ако те са дефектни, заяждат и въобще не функционират правилно. В някои случай ще е по-удачно да закупите нови такива, така че оставете най-добре това да прецени нашият майстор ключар, когото ще извикате да извърши тази услуга. Същото важи когато имате евтин патрон – няма никакъв смисъл да го прекодирате и после да вадите нови ключове, най-добре е да го смените.
За всички посочени услуги може да разчитате на нашите аварийни майстори ключари от Key Service.