В автоключарския и ключарски център Key Service предлагаме услугата обучение на автоключ. Няма автомобилен ключ, който ние да не успеем да обучим и синхронизираме към вашето превозно средство, независимо от модела и марката на автомобила. За тази, а и за всички други дейности, свързани със заключващите системи и ключове на вашето превозно средство може да се доверите на опита на нашите майстори атоключари. А при аварийна ситуация наш колега ще бъде на посоченото от вас място в рамките на Пловдив максимално бързо.


Защо се налага до обучаваме автоключа

За да разпознава вашият автомобил единствено вашия автомобилен ключ, се налага те да бъдат синхронизирани един към друг. Ако това не е направено, превозното средство няма да познае автоключа и в повечето случаи няма да може да отворите вратите, камо ли да запалите. Комбинацията, която вашият автомобил притежава за отключване е уникална и тя трябва да се копира върху ключа. За да стане това факт обаче са ви необходими три основни неща: специални хардуер, софтуер, както и познания. Всички тези неща нашите майстори автоключари притежават и могат да са ви полезни във всеки един момент.
Съветваме ви винаги да имате дубликат на вашия автоключ, който да държите на леснодостъпно място. Ако нямате такъв, ние ще нарежем и обучим такъв, което ще ви спести евентуални главоболия и финанси, ако загубите единствения оригинал. За обучението на ключ е необходимо присъствието на колата в нашия автоключарски център. Ако все пак нямате възможност да направите това, наш майстор може да направи това при вас на място. В някои ситуации може да се наложи да демонтира ключалката за запалване, после да нареже в ателието по нея ключа, след което да я монтира обратно на мястото ѝ.


Ситуациите, в които обучението на автоключ е наложително

    • При загубване. В такава ситуация нашият авариен автоключар ще отвори вашето превозно средство, ако това е наложително и после ще обучи нов ключ. Това може да се извърши и на място, но нарязването трябва да се извърши или по ключа за запалването или по някоя от автоключалките. Майсторът ще разглоби механизма в ателието и ще направи новия ключ. После ще го върне и монтира отново

    • Ако ви го откраднат. Крайно неприятна ситуация, защото тогава да обучим нов ключ може да е недостатъчно. Важно е вашето превозно средство да забрави за откраднатия ключ, за де не може той да се употребява отново. За да се постигне това е наложително всички ключалки, които той отключва да се пренаредят наново и чак после да направим и обучим нов ключ.

    • При повреда. Поради износване, захабяване, често изпускане и др. причини ключът може да се повреди безвъзвратно и да престане да функционира. Тогава е хубаво да се допитате до професионалист, защото сме имали случаи, в които се оказва, че в сходна ситуация проблемът се дължи в ключалката, а не в ключа.
    • При покупка на автомобил на старо. Тогава е повече от задължително да имате нови ключове – не може да знаете през колко ръце е минал и кой наистина би имал впоследствие достъп до новата ви кола. В тази ситуация се действа като в горната – налага се пренареждане на ключалките, за да бъде забравен старият ключ и после да обучим нов такъв.

Обучението на автоключ е сериозен процес и няма как да се извърши без да имате необходимите познания, специални хардуер и софтуер. В аварийна ситуация ви съветваме да не прибързвате, да не изпадате в паника и да не се опитвате сами да решавате проблема, а да потърсите нашите аварийни автоключари на тел. 0883 911 911