Изваждане на счупени ключове

Изваждане на счупени ключове

Причините за счупване на ключ в ключалката може да са най-различни, но практиката на нашите майстори ключари в Пловдив е показала, че можем да ги отделим в две основни групи:
    • Счупване по естествени причини. Ключът е механизъм, който се износва, изкривява и разваля след дългогодишна употреба. Патронът или бравата се пълнят с прах и боклуци, които постепенно затормозяват гладкото им действие и за да компенсираме това ние постоянно прилагаме повече сила и натиска при отключване и заключване, която няма как рано или късно да не доведе до счупване. В момента, в който усетите, че заключващият механизъм (било то патрон или брава) не действат както трябва, ви съветваме да предприемете мерки.
    • Счупване след неправилна употреба или външна намеса. Можем дълго да употребяваме вече дефектирал ключ до момента, в който той се счупи. Има и ситуации когато това се случва при наличие на друг ключ от другата страна на бравата или просто поради наши неправилни действия счупваме ключа.

Съвети от ключарите в Key Service

Ако нямате опит и подходящи не опитвайте да разглобявате вратата, да измъквате патрона и т.н. така има опасност само да усложните ситуацията в стремежа си да спестите средства, но после евтиното може да ви излезе по-скъпо. Съветваме ви да звъннете на 0883911911и наш майстор ключар ще бъде на посочения от вас адрес максимално бързо. Така ще си спестите ненужни усилия, главоболия и време, а често и пари.
Все пак, ето няколко основни съвета при счупване на ключ, които може да опитате:
    • Ако счупената част е заседнала здраво, бихте могли да използвате масло, за да я размърдате. Ако вътре е останало малко парче, то тогава опитайте да пъхнете отново остатъка от здравия ключ и внимателно да измъкнете целия.
    • Ако парчето е по-голямо и се вижда, пробвайте с клещи да издърпате счупената част. Ако не може да го захванете, опитайте да го приплъзнете, като използвате тънка пинсета или подобен инструмент.