Тези от вас, които са попадали в някаква аварийна ситуация, вече знаят, че едно от условията да се измъкнете бързо, без излишни нерви и често финанси е да запазите спокойствие, да не предприемате прибързани и необмислени действия (когато това е възможно) и да потърсите професионалисти, които да ви окажат навременна и професионална помощ. Това важи в голяма степен за ключарските услуги, които нашите майстори предлагат в ключарските ни центрове – в такива случаи е важно да ни звъннете на тел.  0883 911 911 наш авариен майстор ключар ще бъде на посочения от вас адрес максимално бързо независимо къде в Пловдив се намирате.

Ето обобщени по-често срещаните аварийни ситуации, когато се нуждаете от аварийно отключване:
    • В случаите когато се налага да отворите вашата входна врата. Съдейки по натрупания опит през годините на нашите майстори ключари, причините за това може да са стотици. Все пак, ето някои от тях:
        ◦ Нямате ключ. Именно това е причината, поради която най-често се нуждаете от услугите на авариен майстор ключар. Тогава или сте загубили своя или пък на излизане по погрешка сте затворили след себе си вратата с топка. Съветваме ви винаги да разполагате с резервен комплект на място, където ще можете да получите бърз достъп или във ваш съсед, приятел, роднина. Също така, ако нямате дубликат, а една единствена връзка, е повече от препоръчително да си направите такъв, защото представете си, ако ви ги откраднат или загубите – разходите за вас ще бъдат доста по-големи, както и главоболията следствие на притеснения или загуба на време. Когато се озовете отвън – често по чехли и ядосани, че ключът ви е вътре, намерете начин да ни позвъните. Когато сте го загубили или ви е откраднат е важно да не опитвате да пробивате вратата сами или да влизате с взлом, а да ни потърсите. Също така ви съветваме, ако сте сигурни, че са ви  откраднали ключа незабавно да си смените бравата, ако е касова или патрона на вашата секретна брава. Дори в някои случаи това е задължително изискване на застрахователите, за да ви изплатят конкретно обезщетение. В такива ситуации може да сте спокойни, че нашите аварийни майстори ще дойдат бързо и ще работят чисто, без да прилагат силови методи и да повреждат имуществото ви.
        ◦ Когато счупите ключа си. Има ситуации, в които той остава счупен в ключалката на бравата или патрона. За да се предпазите от такива неприятности също Ви съветваме в момента, в който усетите, че ключът, патронът или въобще някой от заключващите механизми не функционира правилно, да го смените или ремонтирате, ползвайки професионални ключарски услуги.В някои ситуации при счупен ключ може и да го извадите лесно с пинсети или други подръчни средства, но трябва да сте много внимателни и най-добре е тогава да ползвате услугите на авариен ключар.
        ◦ Когато някой от механизмите се повреди. Повече от нормално е с течение на времето и дългогодишната употреба заключващите механизми на Вашата врата да започнат да заяждат и да се повреждат. Отново Ви съветваме при първите такива признаци да вземете мерки. Ако имате секретна брава, бихте могли да смените само патрона или самата брава, а може да се нуждае от смазване или лека поправка – най-добре преценката за това да оставите на нашите професионалисти. Във всяка една ситуация трябва да знаете, че за каквато и да е намеса от наш колега, трябва да предоставите документ за самоличност и такъв за апартамента – било то нотариален акт или договор за наем.
        ◦ Намеса след разбиване на вратата ви. В такива ситуации крадците просто разбиват вратата без да имат милост към нито един от заключващите механизми. Често пораженията са толкова големи, че всички те повече са неизползваеми. В други може и да не са успели да ги разбият или да проникнат в дома Ви, но в ключалката да е останало парче, което трябва да се извади. При тези ситуации не се колебайте да ни потърсите – най-малкото нашият майстор ще направи диагностика и посъветва дали трябва да сменяте и кой от всички повредени механизми.
        ◦ Когато трябва да влезете във владение. Има ситуации, когато не можете да влезете във владение във вашето жилище. Това най-често се получава след съдебни спорове, при нежелание на старите собственици да се изнесат и т.н. В такива случаи е важно да притежавате всички необходими документи и заповеди, които ще Ви разрешат да влезете във владение на вашия имот.

    • В случаите когато се налага да отворите ваша конкретна врата или сейф. Има ситуации, в които се налага нашата светкавична намеса, ако се заключите било то в банята или отделна стая, още повече, ако това се случи с ваше дете, което се самозаключи някъде и изпадне в паника. Тогава ни позвънете възможно най-бързо и се опитайте да успокоите детето в заключената стая докато пристигне наш майстор. Също така ни се налага да отваряме аварийно и някои сейфове, които заяждат или са развалени след опити за взлом или неправилна експлоатация от страна на техните собственици.
    • В случаите когато се налага да отворите чужда врата. Аварийните услуги, които Key Service предлага, не се ограничават единствено за lашето жилище. Има ситуации, в които намесата ни е необходима при аварийното отваряне на:
        ◦ Гаражи, складове, офиси, производствени помещения и др. било то поради авария, небрежност или други причини, понякога наши аварийни ключари са викани да отключват или ремонтират фирмени помещения, офиси, складове. Често това се случва след грабежи или опити за такива, при некомпетентност от страна на служителите, пожари и др. Ако сте собственик или управител на склад, офис, завод, помещение и др. не се колебайте да ни потърсите.
        ◦ Врата на чужд апартамент, жилище, вход и др. Има неприятни ситуации, в които не се колебайте да ни потърсите. Това са при наводнения, след пожари, когато трябва спешно да се отвори чужда врата или пък затвори такава.

Има още десетки ситуации, в които може да се наложи да ползвате услугите на авариен ключар. Важното е да сте добре информирани и да сте спокойни, че каквото и непредвидено събитие да се случи, може да разчитате на нашите аварийни ключари.